Service en instellingen op de PC

Op deze pagina kun je de gegevens vinden die je nodig hebt om gebruik te maken van de hosting service van je website en je email.


Helpdesk op afstand

Met een helpdesk programma kun je ervoor zorgen dat wij met je mee kunnen kijken op je PC.
Zorg dat je eerst telefonisch contact met ons opneemt op 077-3547792 alvorens je onderstaande programma‘s gaat gebruiken.

De link voor helpdesk is er nog niet. Bel eerst Griffioen en doe daarna deze pagina vernieuwen.

De link voor helpdesk admin is er nog niet. Bel eerst Griffioen en doe daarna deze pagina vernieuwen.

De link voor helpdesk nieuw is er nog niet. Bel eerst Griffioen en doe daarna deze pagina vernieuwen.


Je publieke IP adres is 44.212.96.86

Het type van je publieke IP adres is IPv4

Soms is dit nummer nodig voor support of voor specieke problemen.


Inloggen op je beheer-site

Hier vind je zaken als eventuele databases, spam instellingen voor je email adressen, en je website statistieken.


Je privacy en de AVG verordening

De Algemene Verordening Gegevensbescherming is een EU maatregel om gegevens te beschermen en om vast te leggen wat er met je gegevens gebeurt. Graag vertellen we je wat wij doen met eventuele gegevens die we van je hebben: Wij zullen de gegevens nooit verkopen, weggeven of analyseren. Dus dat is makkelijk. We gebruiken de gegevens alleen voor het werk wat je ons vraagt. Bewaren doen we eventueel als dat nodig is, en alleen voor zolang het echt moet. Voorts zullen wij uiteraard de gegevens beveiligen tegen kwaadwillenden. Zoals in de EU maatregel staat, mag je altijd een onderzoek hier naar laten doen door een onafhankelijke deskundige. Zit er ergens iets niet goed, dan zal Griffioen dat zeker aanpakken en verbeteren, maar dat moet je ons dat wel melden.

Deze website gebruikt geen cookies, dus daar kun je en hoef je ook geen toestemming voor te geven. Je browsegegevens doen we niet verkopen en ook niet weggeven.

Instellingen voor email op de PC

Wij bieden onze klanten een mogelijkheid om email op te halen met behulp van het zogenaamde IMAP-protocol. Dit wordt door veel email programma‘s ondersteund. Wij ondersteunen ook nog POP3. Wij wijzen je op de bij het programma geleverde documentatie. Meestal kun je daar vinden hoe je een email-account kunt aanmaken.

Voor email programma‘s moet je bij het maken van een email-account een paar zaken invullen:


Instellingen voor email op je Mobiele telefoon

Voor email programma‘s moet je bij het maken van een email-account een paar zaken invullen:


Instellingen voor inkomende e-mail

Instellingen voor uitgaande e-mail


Alternatieve instellingen voor e-mail

Hieronder zijn enkele alternatieve instellingen die je kunt gebruiken. Gebruik geen instellingen zonder versleuteling/beveiliging.


Instellingen voor Windows 10 Mail

Kies bij het maken van een nieuw account voor de geavanceerde installatie. Dit vind je als je kiest voor "een nieuw account aanmaken". In dat scherm moet je helemaal naar beneden schuiven tot je de optie "geavanceerde configuratie" kunt kiezen. In het volgende scherm, kies voor "Internet Email" en vul de gegevens in, zoals boven is vermeld. Het account type zet je op IMAP4. Bij binnenkomende email vul je "mail.opdepc.nl" in en bij de uitgaande emal (SMTP) vul je "mail.opdepc.nl:587" in. Vervolgens alle vier de onderstaande vinkjes aanvinken.

Als je op een later moment een aanpassing in de account instellingen wilt of moet aanpassen, bedenk dat je dat pas kunt doen als het programma gestopt is met synchroniseren of het proberen daarvan. Dat kan minutenlang duren. Geduld dus. Niet alle opties zijn aan te passen en het kan voorkomen dat je het account weg moet doen en opnieuw, juist, moet toevoegen.

Instellingen voor Microsoft Outlook

In het eerste scherm bij het aanmaken van een nieuw account kun je het proberen door je email adres in te vullen en dan "verbinding maken" intikken. Mocht dat niet werken, kies dan voor "geavanceerde opties" en "ik wil mijn account handmatig instellen". In het volgende scherm, kies voor IMAP. Je kunt nu de gegevens invullen zoals hierboven staat.

Outlook kan minutenlang proberen zelf een account op te zetten. Het beste is Outlook rustig zijn kans te geven. Probeer pas daarna de handmatige instelling.

Instellingen voor ftp

Voor ftp programma‘s moet je bij het maken van een verbinding een paar zaken invullen:


Instellingen voor je website

Wilt je de website aanpassen, ga dan met je browser (bijvoorbeeld de Microsoft Internet Explorer) naar de website: https://secure.opdepc.nl.

De gebruikersnaam en het wachtwoord wat je nu moet invullen, zijn hetzelfde als die van je (eerste) email adres.

Wilt je zien hoeveel gebruik er van je site wordt gemaakt? Dak kan via de knop aan de rechterkant: ‘Webgebruik bekijken‘. Aan de rechterkant staan nog enkele links om je te helpen bij het bijhouden van de website.

Webmail

Wilt je je email via een browser lezen? Dat kan. Kies de knop ‘webmail‘ aan de bovenzijde van deze pagina of meld jezelf aan zoals hierboven staat bij ‘instellingen voor je website‘ en klik linksboven op ‘Webmail‘. Het gebruik wijst zich vanzelf.

SPAM email

Ontvang je te veel reclame-emails of raak je juist "goede" emails kwijt, controleer dan je SPAM instellingen op: https://secure.opdepc.nl. Heb je zich aangemeld, kies dan voor de optie "SPAM instellingen". Daar staat beschreven hoe je het spamfilter kunt instellen.

Block lists

Wie email verstuurt wat reklame of virussen bevat, loopt risico om op de ‘zwarte lijst‘ te komen. Vaak gebeurt dat als je PC een virus of malware-programma heeft en je virusscanner heeft deze niet opgeruimd. De ontvangers kunnen dan email weren van PC‘s of internet aansluitingen die op de zwarte lijst staan. Hier twee tooltjes waarmee je (een deel van) de zwarte lijsten kunt afvragen om te zien of je er op staat:


Servers

Griffioen gebruikt meerdere servers, je bent nu verbonden met ha.opdepc.nl.

Heb je meer informatie of hulp nodig, stuur dan een email naar info@opdepc.nl en stel je vraag.